Over Hans van Beukering


Hoe het begon...

Zo'n dertig jaar geleden deed ik per ongeluk mee aan een proefles Raya-yoga in Amsterdam. Ik genoot van de les en was eigenlijk meteen verkocht en gaf me op direct voor de jaartraining. Hierna volgde ik de 3 jarige docenten opleiding, en ben daarna nog 7 jaar cursussen gaan volgen voordat ik ging lesgeven. Yoga is voor mij een geweldige manier om uit je hoofd in je lichaam te komen en de zorgen en de stress van iedere dag even los te laten. 


Burnout

Ik was altijd wel geïnteresseerd in spiritualiteit, maar door een plotselinge burnout 25 jaar geleden, werd ik echt gedwongen anders naar mijn leven te kijken. Steeds meer besefte ik dat er iets fundamenteel moest veranderen. En zo kwam ik geleidelijk aan in een transformatieproces en leerde de werkelijke waarden in het leven steeds beter te zien. Yoga, mystiek en spiritualiteit hebben daarin een hele belangrijke rol gespeeld en me op een nieuwe manier in contact met mezelf en mijn levenskracht gebracht.

 

meer rust en stilte

Sinds 15 jaar geef ik les aan groepen en vind het erg prettig mijn kennis weer door te geven aan anderen. Verder brengt het me ook op een makkelijke manier dieper in contact met mezelf. Muziek is hierbij voor mij een belangrijk hulpmiddel, wat ik in de de les ook toepas. Vind het heerlijk anderen de oude kennis van yoga en spiritualiteit door te geven. Yoga geeft mijzelf meer rust en stilte en kracht om geïnspireerd te blijven en het leven beter aan te kunnen.