yoga en meditatie

Waarom meditatie?

Last van stress? Op zoek naar ontspanning? Onze onrustige geest vraagt in deze snelle tijd om momenten van rust, bezinning en innerlijke concentratie. Door yoga leer je beter in je lijf te zitten, steviger in de wereld te staan en meer van het leven te genieten. De les is opgebouwd uit hathayoga (fysieke oefeningen) en meditatie.

 

Hatha yoga
Door de assana’s word je bewust gemaakt van je fysieke lichaam. Wij leren door yoga hoe het lichaam en de geest met elkaar verbonden zijn en hoe we beide gezond kunnen houden. Tijdens de les vertel ik welke assana’s op welke chakra’s werken. Zo kun je thuis zelf aan de slag om je zwakke punten aan te pakken. Een belangrijk onderdeel van de les is het aarden, ofwel contact leren maken met de aarde energie in het eerste chakra. Door hier bewust van te worden kom je beter in contact met de energiebanen in het fysieke lichaam en leer je hoe je dit kunt beïnvloeden.


Meditatie
Onze geest krijgt de hele dag nieuwe impulsen en heeft een enorme behoefte aan stilte en ontspanning. Zelf heb ik ontdekt hoe belangrijk het is je innerlijke stilte te ontdekken. Dit was ook voor mij een belangrijke motivatie les te gaan geven, om deze kennis aan anderen door te geven. We beginnen de les altijd met 10 minuten ontspanning en eindigen de les met een meditatie. Belangrijk hierbij is een rustige ademhaling en het volgen van de adem naar binnen. Als we ons op de ademhaling concentreren, ervaren al vrij snel een diepe ontspanning. Dit doen we door middel van visualisaties, ademhalingsoefeningen en muziek. We komen in contact met de ziel en ervaren op een diep niveau onze oorspronkelijk kwaliteiten van onder andere liefde, vrede en kracht.