waarom yoga?

Wat is yoga?
Yoga betekend letterlijk in het Sanskriet verbinding. Door yoga leer je de verbinding te herstellen. In de eerste plaats met jezelf maar ook met de de aarde en kosmos. In de cursus leer je, met aandacht naar je gevoel te gaan. Teven ervaar je, hoe lichaam en ziel met elkaar verbonden zijn en hoe we beide gezond kunnen houden. Als je probeert meer met je aandacht in het hier en nu te zijn, groeit je zelfvertrouwen en kom je lekkerder in je vel te zitten.

 

Wat doet chakrayoga?
Wie wil weten hoe yoga werkt, komt al snel op de werking van de zeven chakra’s. Dit zijn de energiecentra in ons lichaam, verbonden aan de energiekanalen en de wervelkolom. De fysieke vormen van yoga werken via een rustige ademhaling, en brengen de chakra’s in balans. In de les wordt kom je soms lichamelijke blokkades tegen(gekoppeld aan de chakra’s) en leer je welke oefeningen hier goed op werken. Alle oefeningen doen we met respect voor voor onszelf en het lichaam. Bij sommige assana's wordt grote inspanning van het lichaam gevergd die later diepe ontspanning oplevert.

 

Persoonlijke aandacht
Doordat er in een kleine groep wordt lesgegeven, krijg je tijdens de cursus veel persoonlijke aandacht en adviezen, zodat je thuis aan de slag kunt gaan. De lessen duren ± anderhalf uur en bestaan uit één uur hatha yoga oefeningen en een half uur meditatie.

 

 

Free your

 

soul,

 

Free your

 

mind

 

free your

 

self...